Behandelingen
Preventie

Preventie staat bij ons hoog in het vaandel vanwege onze filosofie: KIES zelf voor een gezond gebit. Daarbij willen wij u graag helpen! Dit kan door:

  • uitleg te geven hoe de mondhygiëne kan worden verbeterd
  • het gebit schoon te maken
  • het aanbrengen van fluoride of sealants.
  • het slicen van melkkiezen 

Sealen bij de tandarts betekent dat de groefjes en putjes in tanden en kiezen worden afgedicht met een kunststoflak. De haren van de tandenborstel dringen niet goed door in deze diepe groeven en putjes. Hierdoor kunnen bacteriën en etensresten langer blijven zitten en ontstaan er sneller gaatjes. De sealant wordt aangebracht nadat de tand of kies goed gereinigd is. Hierna wordt de kunststof in het diepste deel van de groefjes en putjes geplaatst. Op deze manier komen bacteriën en voedselresten oppervlakkiger te liggen en kan er effectiever gepoetst worden.

 

Het slicen van melkkiezen is bedoeld om gaatjes goed reinigbaar te maken. De behandeling is een stuk minder belastend voor kinderen dan een gaatje geheel schoonmaken (boren) en hierna te vullen. Wel is een frequente controle en de mondhygiene thuis van groot belang. Samen kunnen we ervoor zorgen dat onze kinderen zo min mogelijk ingrijpende behandelingen nodig hebben.