Behandelingen
Kroon- en brugwerk

Kroon

Een kroon is een kapje dat over een beslepen tand of kies wordt geplaatst. Hierdoor krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug. Dit kan nodig zijn wanneer er te weinig houvast is om de tand of kies nog te kunnen vullen. Onze technicus maakt de kroon uit diverse lagen porselein om een zo natuurlijk mogelijk effect te krijgen. Een opbouw zorgt voor genoeg houvast voor de kroon en het is nodig om na het omslijpen van de tand of kies een afdruk te maken zodat de technicus genoeg informatie krijgt om de kroon te maken. Soms wordt een partiële kroon gemaakt, dat wil zeggen een kroon waarbij het element deels wordt overkapt.

Brug 

Een brug is een aantal kronen aan elkaar vastgemaakt om zo een ontbrekende tand of kies te vervangen. De brug zit hierbij vast aan twee of meer pijlers, dit zijn beslepen tanden of kiezen. Een brug bestaat uit twee of meer kronen die over deze pijlers vallen en een brugtussendeel. Dit is een kunsttand of -kies die de ontbrekende tand of kies vervangt. Door een brug kan het kauwvermogen worden verbeterd of een lelijk gat in het gebit worden opgevuld.

 

 

Facing 

Om een verkleurde voortand op te knappen kan er een facing geplaatst worden. Dit is een schildje van porselein, de tand wordt slechts minimaal beslepen en er zal een afdruk nodig zijn. Onze technicus maakt de facing. Op deze manier wordt het eindresultaat zo natuurlijk mogelijk.

Wanneer een kroon, brug of schildje loskomt kunnen we deze in de meeste gevallen weer opnieuw vastzetten.