Behandelingen
Consult

In onze praktijk houden we ons aan een regelmatige controle. Op deze manier kunnen we het ontstaan van problemen voorkomen of behandelen. Tijdens deze controle behandelingen bekijken we het gehele gebit, beoordelen de mondhygiëne en de noodzaak van het maken van röntgenfoto's. Bij kinderen t/m 16 jaar kan het voorkomen dat er fluoride wordt aangebracht tussen de elementen. Deze fluoride laag werkt preventief omdat het wordt opgenomen door de toplaag van de elementen en een stuk sterker is als de normale calcium en fosfaten waar een element uit is opgebouwd. De termijn voor een controle behandeling is meestal elke 6 maanden, maar bij een goede mondhygiëne is het mogelijk dat dit verlengd wordt naar 9 tot 12 maanden. In sommige gevallen is het juist beter om de termijn te verkorten om op die manier de mondgezondheid beter te kunnen veiligstellen.

Er kan altijd eerder een afspraak gemaakt worden wanneer er iets is gebeurd waar u een consult voor wilt hebben. Ook kan het nodig zijn om in overleg een behandelplan op te stellen voor meer duidelijkheid over de toekomst van het gebit. Op deze manier kan de tandarts u beter helpen naar uw wensen.

Wanneer u zich nieuw inschrijft in onze praktijk krijgt u een consult waarin wordt kennisgemaakt. Tevens wordt er navraag gedaan over de algehele gezondheid, een beginstatus gemaakt van het gebit, een controle uitgevoerd en röntgenfoto's gemaakt.